Dit zijn we. De familie Denissen uit Heukelom, Noord-Brabant.

Rob en Lonneke Denissen en onze drie kinderen Drik, Noud en Cato. In een zijstraat van de Heukelomseweg, tussen Oisterwijk en Berkel-Enschot, vind je onze boerderijwinkel waar je streekproducten kunt kopen. Lokaal en van de boer bij jou in de buurt.

Wist je dat de onze Piet van Meintjeshoeve nauw verbonden is met horeca gelegenheid Boerderij Denissen in Berkel-Enschot? Deze dankt zijn naam dankt aan onze familie. En dat zit namelijk zo:

Boerderijwinkel Tilburg Brabant streekproducten
Streekproducten van boerderij Tilburg Brabant
Kopen bij boerderij Brabant Tilburg

In 1857 bouwden de drie kinderen van Johannes Bertens een boerderij aan het toenmalige Heuneind. Deze gebeurtenis graveerden zij in een gedenksteen ‘De KINDen I B 1857’ welke nog steeds boven de deur te zien is van de boerderij. Let er maar eens op!

De eerste generatie Denissen die vanaf 1915 de boerderij bewoonden zijn Johanna en Johannes Denissen en hun vijf kinderen. Zoon Cornelis Denissen besloot in 1947 het bedrijf over te nemen. Met zijn vrouw Cornelia kregen ze er tien kinderen. Nelis plantte in die tijd de bomenrij die nu de statige oprijlaan van Boerderij Denissen vorm geeft.

De boerderij was een gemengd bedrijf met melkvee en gewassen. Op de plek waar nu het grasveld is voor de horecazaak, graasde destijds het jongvee in de wei.

Kopen bij boerderij Brabant Tilburg
Piet van Meintjeshoeve Melkvee
Gescheidenis Piet van Meintjeshoeve
Kopen bij boerderij Brabant Tilburg

De kinderen van Cornelis en Cornelia Denissen voor hun woonhuis aan het Heuneind. V.l.n.r. Willem, Jeske, Anne, Jan en Jeff.

Op 19 maart 1968 verkocht vader Denissen de boerderij aan de gemeente, maar kwam overeen dat hij er tot 1972 zou mogen blijven. Deze luchtfoto van Boerderij Denissen brengt de weilanden mooi in beeld, waar later de nieuwbouwwijk moest komen.

Kopen bij boerderij Brabant Tilburg
Boerderij Piet van Meintjeshoeve
Streekproducten van boerderij Tilburg Brabant
Kopen bij boerderij Brabant Tilburg
Kopen bij boerderij Brabant Tilburg

In Heukelom stond de boerderij van Wilhelmina (Meintje) Denissen. Als weduwe bleef ze in 1904 samen met haar dochter Pietje achter. In de loop der jaren eiste de huurder van de boerderij een nieuwe stal voor zijn vee, of dreigde op te stappen. De oplossing kwam toen Pietje voorstelde de boerderij aan achterneef Cornelis Denissen te verkopen, onder de voorwaarde dat hij een nieuwe stal bouwde voor de huurder en zij zelf (toen 81 jaar oud) levenslang mocht blijven wonen. En zo geschiedde.

De huurder van Pietje vertrok in 1970 en mijn vader Jeff Denissen zag kans om de boerderijactiviteiten in Heukelom voort te zetten. Pietje (in de volksmond Pietje van Meintjes) leefde tot 1986 en heeft nog 14 jaar ingewoond bij Jeff, Toos en hun drie kinderen Rob, Marieke en Saskia. Zo ontstond de naam Piet van Meintjeshoeve.

Ik nam op mijn beurt, samen met mijn vrouw Lonneke, het melkveebedrijf weer over van mijn vader Jeff en heb hier tot 2020 mijn koeien gehouden. Omdat de koeienstal op de boerderij niet meer geschikt was om de koeien in te huisvesten, zijn we een samenwerking aangegaan met melkveehouder Rik Lagendijk uit Diessen.

Nu runnen we aan huis de boerderijwinkel, gelegen in de buurt van Oisterwijk, Helvoirt, Udenhout, Berkel-Enschot en Tilburg.

Luchtfoto Boerderij van Meintjeshoeve

We ontvangen je graag in onze boerderijwinkel in Heukelom, aan de rand van Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout, Haaren en Helvoirt. Maak kennis met de streekproducten van de lokale boeren én de Brabantse gezelligheid.

Wij geloven in de kracht van de korte keten en brengen boeren en burgers graag met elkaar in verbinding, door middel van het bewuste assortiment in onze boerderijwinkel.

Met Brabantse groet,

Rob en Lonneke Denissen

Boerderijwinkel Brabant Tilburg Oisterwijk

Hoog Heukelom 11
5059 AD Heukelom
Brabant

info@pietvanmeintjeshoeve.nl

 06-22477675
of
06-23765318

OPEN

Donderdag 09.30 - 17.30 uur
Zaterdag 9.30 - 16.30 uur