Recept

Bananen-notenbrood
Rijpe bananen over? Gooi ze niet weg, maar tover ze om tot dit smeuïge bananenbrood! Met een mix van zoet fruit, knapperige noten en een vleugje specerijen staat er in een handomdraai iets lekkers op tafel. Perfect als tussendoortje, ontbijt of gewoon omdat je trek hebt.

Ingrediënten

  • 300 gr volkorenbloem
  • 8 gr bakpoeder
  • 5 rijpe bananen
  • 150 gr noten, maakt niet uit welke
  • 200 gr gedroogd fruit, bv dadels, cranberry, abrikozen, rozijnen
  • 1 citroen of citroensap
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 175 graden. Prak de bananen fijn met een vork of mixer. Snijd het gedroogde fruit en de noten klein. Voeg citroensap toe. Kneed de bananen, gedroogd fruit, noten, citroensap, eieren en specerijen met de bloem en bakpoeder in een beslagkom tot een samenhangend deeg. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Schep het beslag in de cakevorm en bak het brood circa 35 minuten in de oven. Steek er een houten prikker in. Als deze schoon eruit komt is het bananenbrood gaar. Laat 5 minuten afkoelen en stort het brood dan uit de vorm op een rooster.

Tip: Snijd het bananenbrood in plakken en bewaar het in zakjes in de vriezer. Zo heb je snel een gezond tussendoortje om mee te nemen.

Recept Bananen noten brood