Recept

Salade met nectarine en mozzarella
Een frisse zomerse salade met baby leaf en rucola, sappige nectarine, romige buffelmozzarella en hartige rauwe ham. Pecannoten zorgen voor een knapperige bite, terwijl de balsamico dressing alles mooi samenbrengt.

Ingrediënten

  • Sla, bv baby leaf uit de boerderijwinkel
  • Rucola
  • Rauwe ham
  • Nectarines, 1 per persoon
  • Buffelmozzarella, klein of groot
  • Pecan noten
  • Balsamico dressing

Voor alles geldt: de hoeveelheid aanpassen naar wens en aantal personen.

Bereidingswijze

Meng de baby leaf sla met rucola, zodat je een variatie aan slasoorten hebt. Maak je gerecht per bord op, zodat het er meteen mooi uit ziet.

Verdeelde plakjes rauwe ham gelijkmatig over het bord. Hetzelfde doe je met de mozzarella. Kies voor kleine bolletjes, of maak kleinere stukjes van een grote bol mozzarella. Strooi pecan noten naar wens over de sla. Snijd de nectarine in 8 stukken. Bak deze stukjes even in een koekenpan, zodat ze beetje warm worden.

Verdeel de nectarine ook gelijkmatig over het bord met salade en garneer het geheel met balsamio dressing. Meteen uitserveren, zodat de nectarines nog even warm zijn. Zoooo lekker!

Recept Salade met nectarine mozzarella balsamico