Bij Mijn Melk weet je precies waar je melk vandaan komt. Van welke boerderij. Van welke koeien. En wat er met de melk is gedaan. De boeren van Mijn Melk hebben allemaal een eigen mini-zuivelfabriek op het erf om de melk te verhitten en in flessen te vullen. In Udenhout staat boerderij De Dobbelhoeve van Boer Guus van Roessel, ook een Mijn Melk boer. Hij boert biologisch en heeft op alle manieren oog voor de omgeving. Hier lopen de koeien zoveel mogelijk in de wei, dartelen de reeën en hazen door het kruidenrijke grasland, groeien de orchideeën langs de sloten, lopen wandelaars over het erf en kom je kinderen tegen die een project voor school doen.
Melk van Boer Guus is biologisch en gehomogeniseerd. Fijn voor de liefhebbers van boerenmelk, die niet zo van het laagje room op de melk houden. De meeste Nederlandse supermarkt melk wordt gestandaardiseerd en afgeroomd. Zonde! Deze volle melk is alleen verhit en gehomogeniseerd, en gaat daarna gelijk in de fles. Verder niets. Dat maakt Mijn Melk de ene keer wat romiger dan de andere keer – zoals dat hoort bij een natuurproduct.

