Zaterdag 14 april: WEI-feest

02-04-2018

Heukelom 31 maart 2018 – Ze staan te popelen…. Na een hele winter op stal, vieren de koeien op de Piet van Meintjes Hoeve in Heukelom aanstaande zaterdag 14 april hun WEI-feest. Wil je dit ook meemaken? Dan ben je van harte welkom! 

WEI-feest is een samenwerking van de Piet van Meintjes hoeve, de koeien,De Smaak van Hier Bloemen van Sas en Buurtmoestuin Oisterwijk D`n Ekker. Gasten kunnen genieten van de swingende koeien, die voor het eerst sinds eind november weer naar buiten gaan. In de winter staan de koeien op de Piet van Meintjes Hoeve, zoals op de meeste boerderijen, op stal. Dit komt omdat er in de winter geen gras en ander voer groeit. Koeien eten dan voer wat de boer in de zomer wint en opslaat. Ook de bodem waar het gras op groeit is vaak niet sterk genoeg om de koeien te dragen. Om vertrappen te voorkomen, blijven de koeien dus liever op stal.

Tal van activiteiten

Na de swingende koeien is er een proeverij opstelling met zuivel van De Smaak van Heukelom op het erf van de Piet van Meintjes Hoeve. Tijdens deze proeverij kunnen bezoekers proeven van de zuivel die gemaakt is van melk van de Piet van Meintjes Hoeve. Ook kan men zelf verse melk tappen uit de melk-tap die op de hoeve is geïnstalleerd. Bloemen van Sas geeft een demonstratie bloemschikken en ook de buurt moestuin – die een stuk grond in bruikleen heeft van de Hoeve- houdt een open dag op hun moestuin. De tuin ligt direct naast het WEI-feest. Bezoekers kunnen hier een kijkje nemen en vrijwilliger worden van de samentuin. Er zijn nog wat plekjes te verdelen voor de kindertuintjes.

Het WEI-feest vindt plaats op de Piet van Meintjes Hoeve aan Hoog-Heukelom 11 5059AD Heukelom. Zorg dat je om 13.00 uur aanwezig bent om de koeien te zien swingen.
De staldeuren gaan rond die tijd open.

WEI-feest is live te volgen op facebook/pietvanmeintjeshoeve en via @koeienrob en @desmaakvanhier op twitter.