Op weg naar agro-ecologie: 25 nieuwe fruit- en notenbomen geplant

19-11-2016
Nieuwe fruit-en notenbomen aangeplant met Buurtmoestuin Oisterwijk

Geïnspireerd door het (onder anderen) het boek Herstellende landbouw van Mark Shepard, gesteund door het project Planten NU en met hulp van de mensen van Buurtmoestuin Oisterwijk zijn we weer een stukje dichter bij een echt duurzame, biodiverse boerderij.

Het boek Herstellende landbouw gaat over het verbouwen van voedsel op een manier die veerkrachtig en duurzaam is, ook als hulpbronnen minder beschikbaar worden, ook als er vele extra monden gevoed moeten worden. Het gaat over agrarische ecosystemen die in staat zijn om ons basisvoedsel aan koolhydraten, eiwitten en vetten te leveren, en tegelijkertijd de natuurlijke balans van de grond en omgeving herstellen. 

PlantenNu is een erfbeplantingsproject van het streekfonds van Nationaal Landschap Het Groene Woud (stedendriehoek ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg).

Vanmorgen hebben we met 25 nieuwe fruit- en notenbomen onze hoeve weer wat verrijkt! Het betreft zuiver oud Hollandse rassen, en allemaal verschillende, lekker biodivers. We hebben er nu zo'n 60 staan. Laat ze maar lekker veel vrucht dragen in de toekomst.

Bezoek ook: www.hetgroenewoud.com en Buurtmoestuin Oisterwijk