Een wit einde van een mooi weideseizoen!

13-01-2017

Wat een weideseizoen! Vandaag hebben we de laatste 7 pinken opgestald. Ze zien er goed uit. Met het weer van afgelopen nacht is er dan toch een eind gekomen aan weideseizoen 2016, dat half april begon en duurde tot in 2017! En eigenlijk staat er nog voldoende gras. De kracht van de natuur komt ook in onze weilanden stilletjes terug. Laatse bemesting was half augustus. Dat betekend dat vanaf eind september het gras op eigen kracht is gegroeid. Dat is precies wat we willen op de Piet van Meintjes Hoeve, de kracht van de natuur gebruiken in het management van het bedrijf. 

Hiernaast ziet u nog een laatste foto (door Leny van Schijndel) van het afgelopen weideseizoen, uit ons plaatselijke krantje Nieuwsklok Oisterwijk. Bij het Onderschrift staat vermeld dat bewoners van onze naastgelegen Wijk Pannenschuur Oisterwijk zo de landerijen in lopen. Het eerste wat je dan tegenkomt als je daar wandelt is het domein van onze hoeve. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van het wandelpad wat we hebben aangelegd langs de weilanden. Wij zijn natuurlijk erg trots dat het zo gewaardeerd wordt in de wijk. 

We gaan nu alweer voorbereiden op het komende weideseizoen. We streven ernaar dat de koeien tussen begin en half april weer de weilanden in gaan. We bouwen daar natuurlijk weer een klein wij-feestje omheen. U komt dan toch ook weer? Zonder u is het alleen een wei-feestje en geen wij-feestje. Hou onze Facebookpagina in de gaten voor de precieze datum.